Katalin Tesbih Nedir ?

Katalin Tesbih Nedir ?

Katalin taşı nedir?
Katalin taşı sentetik taşlardan biridir. Görünümü kehribar taşına benzerdir. Fakat katalin taşı 1900’lerin başlarında Amerika’da üretilmeye başlamış sentetik bir üründür. Saydam ve yarı saydam özellikler taşır. Isıya dayanıklı ve farklı renklere imkan veren tasarımı ile birçok alanda kullanılır. Bilardo topları katalin taşının kullanıldığı yerlerden biridir. Günümüzde katalin taşı tesbih yapımında sıkça tercih edilir. Isınma ya da elde sıkça kullanma halinde kendine has bir koku verir. Osmanlı tarihinde tercih edilen form ise bakalittir. Bakalit katalinden önce üretilmeye başlanmıştır. Daha sonra nispeten daha az kaliteli olan katalin tercih edilmeye başlanmıştır. Plastik üretiminin seri bir hal alması ile günümüzde katalin ve bakalit üretimi durmuştur.

Katalin Taşı Ne İşe Yarar?

Katalin taşı ne işe yarar? Katalin taşı sentetik bir taş olması sebebiyle doğal taşlardan ayrılır. Doğal taşların şifalı ve iyileştirici özellikleri bu sentetik ürünlerde bulunmaz. Katalin taşının rağbet görüyor olması tarihidir. Osmanlı döneminde de tercih edilmesi onu daha değerli kılar. Sıkma kehribar veya damla kehribar şekillerinde de üretilebilen formları ile gerçek kehribar görünümüne yakın bir hal kazanır.
 
Katalin Özelliği Nedir?

Katalin özelliği nedir? Katalin sentetik türevli bir taştır. Tesbih üretiminde sıkça kullanılır. En çok Amerika ve Kanada bu taşın üretimini yapmaktadır. 10 yaşından büyük katalin taşı özellikleri bakımından daha gelişmiş olması sebebiyle daha değerlidir.
Katalin Malzeme Nasıl Anlaşılır?
Katalin malzeme nasıl anlaşılır? Katalin malzeme anlamak için bazı basit yöntemler vardır. Tesbih taşının içerisinde hava kabarcıkları varsa ürünün sahte olduğu anlamına gelir. Hava kabarcığı olmayan bazı ürünlerde de imitasyon taşlar kullanılabilir. Bu sebeple güvenilir markalardan tesbih sipariş etmek önemlidir. Sipariş ettiğiniz doğal taş ürünlerin niteliğini öğrenmek için üniversitelerin arkeoloji bölümlerinden yardım alabilirsiniz.


Katalin Renk Alır Mı?
Katalin renk alır mı? Katalin tesbih kullandıkça renk değiştirmez. Farklı olarak kullandıkça kendine has bir koku verir. Bu koku taşın kendi özelliğidir ve kullanan kişiler için özeldir. Katalin taşlar insan eliyle üretilir. Boyandıkları renkleri parlak ve çekici bir şekilde taşıyabilirler. Bu sayede her renkte katalin taş bulabilirsiniz. Kahverengi, kırmızı, sarı, turuncu gibi değişen renklerde katalin taşlar görebilirsiniz.


Katalin Tesbih Malzemesi Nedir?
Katalin tesbih malzemesi nedir? Katalin tesbih, ismini de veren katalin taşından üretilir. Üretimden kalkmış olan bir üründür. Bu sebeple eski katalin taşlar çok değerlidir. Günümüzde sentetik reçine olarak da anılır. Yapay reçine görünümü ile kehribarın alternatifi olarak kullanabilirsiniz. Mikavi taşı olarak da bilinen katalin özel bir formüle sahiptir. Laboratuvar ortamında üretilir. Sentetik ve kimyasal birtakım işlemler sonucu katalin taşı elde edilir. Daha kolay üretilen maddelerin çoğalması ile üretimi günümüzde durmuştur. Antika niteliğinde olan taşlar daha değerlidir. Plastik ve türevi taşların da kullanılması ile farklı modelleri görebilirsiniz. Doğal taşların ayrımı ve özellikleri için blog yazılarımızdan yardım alabilirsiniz

Yardıma mı ihtiyacınız var?

WhatsApp'tam iletişime geçin

whatsapp icon